Reverse cultural fit – Cum să găsești un angajator potrivit valorilor tale?

Aceasta a fost tema întâlnirii, organizată pe platforma zoom, pentru studenții din cadrul proiectului BREIT, în data de 23 mai 2022, ora 11.00, alături de invitații din echipa coordonată de Alice Voica, HR Manager, McDonald’s România.

Se vorbește din ce în ce mai mult despre cât de important este să fii potrivit culturii organizaționale în cadrul căreia îți desfășori activitatea. Acest cultural fit face căutarea unui loc de muncă mai conștientă și eficientă. Mai rar, însă, vine vorba despre propriile noastre valori și cum putem pleca de la acestea în căutarea companiei în care vrem să ne dezvoltăm.

Cultura definește mediul de lucru, dar valorile arată modul în care companiile prioritizează, ghidează deciziile și reconciliază conflictele. 

A lucra într-o companie care împărtășește valorile angajaților, îi poate ajuta pe aceștia să găsească semnificația în muncă să-și păstreze motivația și satisfacția la locul de muncă.

Dar înainte de toate, studenții au învățat să-și cunoască și descopere valorile care-i ghidează. A urmat o sesiune amplă de întrebări și răspunsuri în contextul creat pentru dezbatere.