Dată limită pentru înscrieri: 5 aprilie, leaders.ro/porr

TU CUM DEFINEȘTI LEADERSHIPUL?

Într-un context economic și social în continuă schimbare, caracterizat tot mai des de situații de criză, leadershipul personal, comunicarea, implicarea în comunitate și lucrul în echipă au devenit indispensabile și conturează profilul unor lideri în formare.

Programul Leaders Explore, realizat de Fundația Leaders și PORR România este despre și pentru tinerii proactivi, cu inițiativă și implicați în comunitățile din care fac parte, ce studiază sau au absolvit în domeniul economic, inginerie sau construcții.

Dacă și TU ești unul dintre acești tineri, atunci te așteaptă o experiență complexă de 5 luni în care autocunoașterea, ieșirea din zona de confort, provocările, networking-ul cu specialiști, lucrul în echipă și brandingul personal vor fi doar câteva din subiectele menite să îți accelereze potențialul.

Ce vei trăi, mai exact:

➢    50 de ore de training, alături de specialiști din echipa PORR și trainerii Fundației Leaders.

➢    4 proiecte în comunitate online sau offline, gândite și implementate de voi cu sprijinul unui mentor.

➢ Explorare individuală prin intermediul testelor psihometrice, temelor și challenge-urilor date de traineri specializați.

➢    O Bibliotecă Vie, în care vei avea oportunitatea să discuți cu profesioniști despre brandingul personal și despre cum poți să-ți construiești/ menții imaginea în funcție de domeniu.

➢    Vei avea ocazia să cunoști poveștile de viață al unui lider care îți va împărtăși din experiența lui personală și profesională.

➢    O vizită la șantierul PORR România din Sibiu, Autostrada Sibiu-Pitești, lot 1, în care vei avea oportunitatea să îți cunoști colegii față în față.

Recunoașterea programului?

La finalul programului îți poți lua prima certificare de leadership personal, Knowing yourself, oferită de Fundația Leaders, organizație cu peste 22 de ani în dezvoltarea de programe de leadership. Competențele dezvoltate de programul Leaders Explore sunt următoarele:

  • autocunoaștere
  • gândire critică
  • self-leadership
  • eficiență  personală
  • inteligență emoțională
  • abilități de comunicare
  • lucru în echipă
  • capacitatea de a rezolva probleme și a lua decizii
  • acțiune

Programul Leaders Explore este dezvoltat pe modelul de leadership propus de Fundația Leaders. Modelul este bazat pe leadershipul colaborativ aflat la intersecția a trei axe importante:

1. MENIRE: începem dezvoltarea leadershipului personal printr-un proces de autocunoaștere care pleacă de la valori, convingeri, atitudini și viziune asupra viitorului.

2. COLABORARE: paradigma se schimbă de la a-i conduce pe ceilalți la a conduce CU ceilalți. Astfel, colaborarea capătă o importanță foarte mare în modelul de leadership promovat. Credem în asumarea unui rol în echipă care este în concordanță cu menirea individului.

3. GÂNDIRE SISTEMICĂ: înțelegerea lumii, a sistemului, este o abilitate foarte importantă pe care o cultivăm la viitorii lideri. Gândirea sistemică pe care participanții o întâlnesc în program se referă la interdependența tuturor factorilor (economici, politici, sociali), la modul în care o acțiune e condusă; la fel ca efectul de fluture, ea va determina schimbări de dinamică și în alte sisteme.” declară Beatrice Alexandrescu, Director Executiv, Fundația Leaders.

Cum aplici?

Primul pas pentru a ieși din zona de confort este să aplici până pe 5 aprilie la programul Leaders Explore. Selecția se face ongoing, deci nu aștepta foarte mult. Te sună ei pentru a avea un interviu telefonic și apoi începe explorarea. Participarea este gratuită, pe baza unui burse de participare.

 Vizitează site-ul, află mai multe și aplică pe leaders.ro/porr